Απομάκρυνση περιπτέρου στην Ο.ακτή με στόχο να απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών

Κοινωνία

Με στόχο να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών, ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειές του για την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ύψος της πλατείας, στην Ολυμπιακή Ακτή, οι υπηρεσίες του Δήμου απομάκρυναν  ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο περίπτερο. Της αποξήλωσης, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών. Ειδικότερα, μετά τη λήξη μίσθωσης της σχετικής άδειας λειτουργίας του, λήφθηκε απόφαση για την κατάργησή του από το δημοτικό συμβούλιο και ακολούθησε η απομάκρυνση του κουβουκλίου με δαπάνη του Δήμου.

«Προτεραιότητά μας παράλληλα με την απελευθέρωση των κοινόχρηστων αυτών χώρων και την απόδοση τους στους πεζούς συνιστά και  η λειτουργική -αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Τέλος, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, ο οποίος συντόνισε τις εργασίες, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων, το οποίο εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.