Ο.Τ.Ο.Ε Λάρισας: Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, με αφορμή των πρόσφατο σεισμό

Κοινωνία

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ( Ο.Τ.Ο.Ε. ) στον νομό Λάρισας με αφορμή το πρόσφατο σεισμό που έπληξε την Περιφέρεια της Θεσσαλίας  απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία όλων των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογένειών τους από τις Διοικήσεις των Τραπεζών  απέναντι στις ζημιές και τις καταστροφές που επέφερε ο σεισμός των 6,3 ρίχτερ στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Χρειάζεται να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών του καταστροφικού σεισμού.Ειδικά για τα Κτίρια που στεγάζονται τα Καταστήματα και οι Διοικητικές υπηρεσίες των Τραπεζών στην περιφέρεια της Θεσσαλίας,  που με δεδομένο ότι αρκετά από αυτά έχουν χτιστεί πριν το 1985,  με παλιότερο οικοδομικό κανονισμό, αλλά και αυτά που κατασκευάστηκαν  τη δεκαετία του 90 συμπληρώνουν 30 χρόνια !

Εκατοντάδες οικογένειες έχουν ξεσπιτωθεί στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Λαρισαίων.
Η αγωνία των συμπολιτών μεγαλώνει εξαιτίας της έντονης και δύσκολης μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν την πόλη της Λάρισας και πήγαν σε χωριά ή εξοχικά, ενώ πολλοί συνάνθρωποί μας φοβούνται να διαμείνουν στα σπίτια τους και κοιμούνται σε σκηνές σε πάρκα, πλατείες και ανοιχτούς χώρους, ενώ αρκετοί επιλέγουν και τα οχήματά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,3 βαθμών Ρίχτερ, σχηματίστηκαν ουρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων για να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ καύσιμα.
Παράλληλα, ουρές σχηματίστηκαν έξω από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Λάρισας από πολίτες που θέλησαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό, καθώς παρατηρήθηκε θολότητα στο νερό του δικτύου και η ΔΕΥΑΛ απηύθυνε σύσταση να μη χρησιμοποιηθεί για πόση.

Ώς Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και τον  έλεγχο  για  αντισεισμική θωράκιση σε όλα Καταστήματα των Τραπεζών της Περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλίας. 
Κανένα κατάστημα να μην μείνει χωρίς έλεγχο από εμπειρογνώμονες που θα διαβεβαιώσουν τη στατική επάρκεια των κτιρίων.Η ΟΤΟΕ ενημερώνεται καθημερινά από τους αρμόδιους φορείς για τις εξελίξεις της μετασεισμικής πορείας στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τραπεζοϋπαλλήλοι εξαιτίας των μετασεισμικών δονήσεων και είναι έτοιμη να παρέμβει άμεσα για την επίλυση τους.