Χρ. Γιαννούλης: «Η καινοτομία για τον κ. Τζιτζικώστα περιορίζεται στο προεκλογικό του κέντρο»

Πολιτική

«Με επικοινωνιακές φιέστες ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιχειρεί να καλύψει την αδράνεια της διοίκησης του και να ξεγελάσει τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε με δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.
«Το προεκλογικό κέντρο του κ. Τζιτζικώστα ξεχωρίζει για την αξιοποίηση των τεχνολογιών και της καινοτομίας. Η εικόνα είναι τελείως διαφορετική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία προΐσταται», σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά», εξηγώντας ότι «η υλοποίηση προγραμμάτων Έρευνας – Τεχνολογίας και Καινοτομίας, μετά από πέντε χρόνια, βρίσκεται μόλις στο 7% και μόνο ένα χρόνο πριν την λήξη της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Από τα 123 εκατομμύρια ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί, έχουν εκταμιευθεί μόλις 6,9 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την Κεντρική Μακεδονία στον κρίσιμο τομέα των Τεχνολογιών και της Καινοτομίας κινδυνεύουν να χαθούν».
Ο Χρήστος Γιαννούλης εκτίμησε ότι «αν ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδειχνε το ελάχιστο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες και την καινοτομία στην Κεντρική Μακεδονία, όπως αυτό που έδειξε για το στήσιμο του προεκλογικού του κέντρου, τότε ίσως η υλοποίηση να μην ήταν στο 7% που είναι σήμερα, κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας» και κατέληξε λέγοντας «πλέον όμως δεν ξεγελά κανέναν. Κοιτάμε Μπροστά, για την προοδευτική αλλαγή στην Περιφέρεια, για μία Κεντρική Μακεδονία που αξιοποιεί τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα και το υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό της και ξεχωρίζει για την Έρευνα, τις Τεχνολογίες και την Καινοτομία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».