Θ.Λιακόπουλος προς Κ.Κουκοδήμο και Γ.Νταντάμη: “Έχετε απωλέσει τη δεδηλωμένη τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στην κοινωνία του Δήμου Κατερίνης. Να περιμένουμε «προσχωρήσεις ανεξάρτητων» ή αλλαγή πορείας και επιτέλους έργο για τους δημότες;”

Πολιτική

Αξιότιμοι κύριοι Κουκοδήμο και Νταντάμη,

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή σας ενημερώνω ότι ο συνδυασμός σας «Εκκίνηση» έχει απωλέσει επίσημα τη δεδηλωμένη στο δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης.

  • Είχατε πλειοψηφία 21 εδρών, από το σύνολο των 41
  • Ουσιαστικά έχει προστεθεί στην ομάδα σας ο κ. Τσουκάνης, που τυπικά παραμένει ανεξάρτητος
  • Έχει αποχωρήσει από την ομάδα σας ο κ. Τσιαμπέρας, με βαρύτατες καταγγελίες για κακοδιαχείρηση που παραμένουν αναπάντητες
  • Ενώ πριν λίγες μέρες εν ενεργεία αντιδήμαρχος του συνδυασμού σας καταδικάστηκε τελεσίδικα για πολύ σοβαρό αδίκημα, που επέφερε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων = παύση.

Έτσι, με δεδομένο ότι ο καταδικασμένος αντιδήμαρχός σας δεν έχει παραιτηθεί / αντικατασταθεί, πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Κατερίνης είναι προσωρινά 40 και εσείς διαθέτετε είτε 19 είτε 20 από αυτούς (αν προσχωρήσει ο κ. Τσουκάνης).

Την ίδια ώρα, οι ανακοινώσεις της κ. Κεχαγιοπούλου, του κ. Ιορδανίδη και του Κινάλ, σε συνδυασμό με την μεγάλη αγανάκτηση που επικρατεί εις βάρος σας στην πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου μας δείχνουν ότι είστε μειοψηφία και ανάμεσά τους.

Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν έχετε πλειοψηφία ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο μα ούτε και στην κοινωνία μας. Μπορεί να φωνάζετε τους δημοτικούς σας συμβούλους για να βγάλετε φωτογραφίες μαζί τους, όμως είναι αμφίβολο, αν έστω η πλειοψηφία αυτών είναι ευχαριστημένη από το ελάχιστο έργο σας.

Τι θα κάνετε από εδώ και πέρα;

  • Θα διοικήσετε ως μειοψηφία, περιμένοντας την επόμενη αποχώρηση;
  • Θα ξεκινήσουν οι «αυθόρμητες προσχωρήσεις ανεξάρτητων προθύμων»;
  • Ή μήπως θα αποφασίσετε να αλλάξετε πορεία, να αρχίσετε επιτέλους να παράγετε ουσιαστικό έργο για τους δημότες και να δημιουργείτε δουλειές για όλους, με πραγματική ανάπτυξη και όχι μόνο μέσω προγραμμάτων για μετανάστες;

Οι δημότες αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με τον τρόπο που διοικείτε, γεμάτο αλαζονεία και έπαρση, αδιαφάνεια και ψεύτικες κατηγορίες απέναντι σε όσους σας κάνουν κριτική, την ώρα που οι νεοσύστατες ΙΚΕ συνεχίζουν να παίρνουν σειρά απευθείας αναθέσεων, κανένα νέο μεγάλο έργο δεν βρίσκεται ούτε υπό μελέτη και καθυστερείτε επίτηδες και τα ήδη εγκεκριμένα.

Προλάβατε σε 17 μήνες να γίνετε δημοτική αρχή μειοψηφίας. Τι θα κάνετε από εδώ και πέρα;

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής συνδυασμού