Κατερίνη – Οι γονείς των μαθητών ζητούν να επανεξεταστεί η επαναλειτουργία των εσπερινών ΕΠΑΛ

Κοινωνία

Τον προβληματισμό τους για την επαναλειτουργία των εσπερινών λυκείων εκφράζουν οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας και ζητούν να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Η επιστολή των γονέων

Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

Προβληματισμός επικρατεί στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, όπως και στις υπόλοιπες Μαθητικές Κοινότητες των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια) της Χώρας μας. Πιστεύουμε ότι δεν δόθηκε η δέουσα σημασία κατά την επαναλειτουργία, όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες στις οποίες ανήκουν οι Μαθητές των συγκεκριμένων Σχολείων, διότι υπάρχει έντονη επαγγελματική και  εργασιακή κινητικότητα.

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια) της Χώρας, είναι στην πλειοψηφία ενήλικοι άνω των 40 ετών. Στην συντριπτική πλειοψηφία παντρεμένοι με μικρά ή μεγάλα παιδιά ή ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Εργάζονται και οι δύο γονείς με εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Δεν μπορούν να αποφύγουν την συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους εργασίας τους και κινδυνεύουν να χάσουν βασικό μέρος του μισθού τους ή ακόμα χειρότερα και τη δουλειά τους την ίδια σε περίπτωση που θα προσβληθούν από τον COVID-19 στο Σχολείο.

Συνήθως μένουν με τους ηλικιωμένους Γονείς τους με πιθανά υποκείμενα νοσήματα. Πολλοί από τους Μαθητές των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια), έχουν και οι ίδιοι υποκείμενα νοσήματα.

Ως Υπουργείο έχετε εξαιρέσει από τη δια ζώσης διδασκαλία τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα ΙΕΚ, όπως και τα Πανεπιστήμια. Παραμένουν δηλαδή κλειστά και σωστά γίνετε για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.

Ευελπιστούμε στο να δείτε εκ νέου το θέμα και να πράξετε αναλόγως.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Βασίλειος Δημούσης

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων