Έφυγαν χθες οι τελευταίοι 50 ανήλικοι πρόσφυγες από τη Νότια Πιερία- Τι αναφέρει ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Β. Γερολιόλιος

Κοινωνία

Έφυγαν χθες και οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες που έμεναν στη Νότια Πιερία με καθυστέρηση 15 ημέρων, λόγω covid 19. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι ανήλικοι είχαν νοσήσει με αποτέλεσμα να είναι σε καραντίνα για 14 μέρες και για αυτό άργησε η αναχώρηση τους με προορισμό τη Γαλλία.

Το θέμα της φιλοξενίας τους είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ από την πρώτη στιγμή το παρακολουθούσαν στενά ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιος και ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. Μάλιστα οι συναντήσεις που γινόταν των δυο ανδρών με την Ειδική Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κα Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν πολύ συχνές για τον καλύτερο συντονισμό και ενημέρωση. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την αναχώρηση τους στις 15 Ιανουαρίου ωστόσο η καραντίνα καθυστέρησε το πλάνο και χθες τελικά αναχώρησαν οι τελευταίοι 50 ανήλικοι πρόσφυγες. Συνολικά είχαν φιλοξενηθεί 120 παιδιά.

Σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Β. Γερολιόλιος αναφέρει:

“Αποχώρησαν χθες και οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες από το Δήμο μας, με καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω Covid -19. Όλο αυτό το διάστημα πολλά ακούστηκαν, άλλα σωστά, άλλα ανυπόστατα. Ένα είναι σίγουρο, ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, η οποία, αντιμετώπισε με ανθρωπισμό και υπομονή τις συνέπειες αυτής της προσωρινής εγκατάστασης.
Επίσης εδώ και καιρό έγινε σαφές από όλους, ότι το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας δεν συνδυάζεται με τέτοιου είδους δομές. Τα προβλήματα στο τουριστικό μας προϊόν, και μάλιστα στην καρδιά του, ήταν πολλαπλά και τα μηνύματα ανησυχητικά. Είναι νομίζω επιπλέον αποδεκτό από όλους ότι το ατομικό επιχειρηματικό κέρδος δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο το συνολικό τουριστικό προϊόν του Δήμου μας, ούτε να αγνοεί τις προσπάθειες όλων των άλλων.
Καταληκτικά, το όλο θέμα, αντιμετωπίστηκε συλλογικά, οφείλω όμως δημόσια να αναφέρω τη σημαντική συμβολή του βουλευτή Πιερίας κ. Fontas Baraliakos. Κοιτάμε μπροστά, συνεχίζουμε τη δουλειά, προετοιμάζοντας τις υποδομές και οργανώνοντας την τουριστική προβολή του Δήμου μας για το ερχόμενο καλοκαίρι”.