Θ. Αναστασιάδης σε Ν. Κατανά: “Δεν περίμενα βέβαια άλλη απάντηση από έναν έμμισθο υπάλληλο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως Διοικητής που είναι στη δομή της Άνω Μηλιάς”.

Κοινωνία

“Συγκινήθηκα από την απάντηση του κυρίου Κατανά, που βάζει ‘’πλάτη’’ στην κυβέρνηση σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, την ώρα που κάποιοι άλλοι, όπως λέει, κοιτάνε να σώσουν το τομάρι τους.

Δεν περίμενα βέβαια άλλη απάντηση από έναν έμμισθο υπάλληλο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως Διοικητής που είναι στη δομή της Άνω Μηλιάς. Θα περίμενα όμως διαφορετική απάντηση, με την άλλη του ιδιότητα, αυτήν του επίσης έμμισθου Προέδρου της Δημοτικά Πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης που οφείλει να λειτουργεί προς συμφέρον των Δημοτών και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αλήθεια όμως Κύριε Κατανά, αφού είναι όλα τόσο καλά οπως περιγράφετε, γιατί δεν γράψατε ούτε μια λέξη στην τελευταία εκτενή ενημέρωση που κάνατε με τις δράσεις του οργανισμού που διοικείτε, για το Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ της Θεσσαλονίκης που αναλάβατε;

Διάβασα προσεκτικά την απάντησή σας και φαντάζομαι ότι οι ‘’φιλοτομαριστές’’ που περιγράφετε είναι αυτοί που λαμβάνουν διπλούς μισθούς χιλιάδων Ευρώ, που προσλαμβάνουν συγκεκριμένους ανθρώπους με ‘’γνωστά’’ κριτήρια απορρίπτοντας κάποιους άλλους ενδεχομένως πιο ικανούς ή  έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη. Φαντάζομαι επίσης ότι περιγράφετε ως ‘’φιλοτομαριστές’’ αυτούς που προμηθεύονται περιστρεφόμενες πολυθρόνες αξίας 434€…όχι βέβαια από την τσέπη τους, αλλά από τα Δημόσια ταμεία, την ώρα που ο λαός μας πένεται.

Στο κείμενό «σας» αυτοαναιρείστε κύριε Κατανά. ΕΝΑΣ από τους 5 Δήμους που αναφέρετε ότι υλοποιούν το πρόγραμμα, είναι και αυτός της Θεσσαλονίκης. Εσείς το γράφετε. Αφού λοιπόν υλοποιεί το πρόγραμμα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για ποιο λόγο ΠΗΡΑΤΕ και εσείς πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη;

Κύριε Κατανά, εάν ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ Δήμος στην Ελλάδα, ζητήσει να αναλάβει την διαμονή προσφύγων θα του το αρνηθεί κανείς;  Όχι φυσικά, απλώς δεν βρέθηκαν «διαθέσιμοι» πάνω από 17 όπως εσείς λέτε, Δήμοι από τους 332 σε όλη την επικράτεια. Άρα έκανα λάθος, δεν είναι 327, είναι 315 οι Δήμοι που θέλουν να πέσει η κυβέρνηση ή δεν βάζουν πλάτη όπως λέτε εσείς.

Κύριε Κατανά, στη μεταξύ μας αντιπαράθεση που είχαμε προ μηνών για το Πρόγραμμα της Κατερίνης, δεν απάντησα στις τότε προσωπικές αναφορές στο πρόσωπό μου, σεβόμενος την παλιά μας φιλία. Άλλωστε ήξερα ότι υπογράψατε τότε ένα κείμενο που δεν ήταν δικό σας. Ξεχάσατε δε γρήγορα ή σας έκαναν να ξεχάσετε, την δημόσια τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι μπήκε το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση, όταν είχατε οριστεί Διοικητής. Στο εξής λοιπόν θα σας αντιμετωπίζω στο ύφος που με αντιμετωπίζετε από την στιγμή που υπογράφετε εσείς.

Κύριε Κατανά, εσείς αποφασίσατε, όπως γράφετε και λέτε δημόσια να βάλετε πλάτη στην Κυβέρνηση. Καλό είναι να κατεβείτε για βουλευτής την επόμενη φορά, για να μπορείτε να το κάνετε και δικαιωματικά. Για την ώρα, όλοι εμείς, ψηφιστήκαμε για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Δήμου Κατερίνης και των δημοτών του.

Ο Δημότης μας άκουσε και θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Το κλείνω εδώ.

Υ.Γ Όταν κάποια στιγμή θα καλείς τους ανωτέρους σου και αντί για «Έλα Νίκο μου..» θα ακούς «η κλήση σας προωθείται…» θα αντιληφθείς τη λάθος επιλογή, να αναλάβεις αυτό το πρόγραμμα”.

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ