Κατερίνη- Η λιακάδα, η βόλτα, οι μάσκες και τα ψώνια

Κοινωνία

Η άνοδος της θερμοκρασίας, η λιακάδα- εντάξει δεν ήταν και εκτυφλωτική- τα ανοιχτά καταστήματα, αλλά κυρίως η κλεισούρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οδήγησε σήμερα αρκετούς και αρκετές στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Βασικός λόγος η βόλτα, αλλά συνδυάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις και με τα ψώνια.

Τα περισσότερα καταστήματα ήταν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. Και ενώ συνήθως τις Κυριακές όπου το άνοιγμα ήταν προαιρετικό, ελάχιστα ήταν αυτά που άνοιγαν, αυτή η Κυριακή ήταν διαφορετική.

Μετά από τόσο καιρό κλειστά, επέλεξαν και την σημερινή ημέρα για να ανοίξουν . Άλλωστε όπως είπαν κάποιοι επαγγελματίες, θα βοηθούσε και η σημερινή μέρα στον τζίρο, αλλά και η ψυχολογία ήταν διαφορετική.

Από μια βόλτα που κάναμε είδαμε πάντως ότι όπως και την πρώτη μέρα, έτσι και σήμερα τα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο σε ότι αφορά καταστήματα και καταναλωτές. Μάσκες παντού, από όλους, με έναν ενδόμυχο φόβο και ένα ερώτημα που έχουν όλοι στα χείλη τους. Πόσο καιρό θα μείνουμε έτσι; Θα μας ξανακλείσουν;

Εύη Μιχωλού