Η “συμμορία της γιαγιάς”! Μία στη Θεσσαλονίκη, 3 στην Κατερίνη και η “επίθεση” των ζαρζαβατικών!!

Κοινωνία

Μετά την 90χρονη Σουζάνα με τα τερλίκια στην Θεσσαλονίκη  την 80χρονη με χόρτα που η ιστορία τους είδε το φως της δημοσιότητας , υπάρχουν άλλες δυο γυναίκες 62 και 60 χρονών, που πουλούσαν κηπευτικά μαζί με την 80χρονη στην Κατερίνη και οι οποίες θα απολογηθούν στο δικαστήριο.

Όπως φαίνεται αποτελούσαν τον «φόβο και τον τρόμο» των μανάβικων που έκαναν τις καταγγελίες στην Αστυνομία η  οποία με την σειρά της ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται.

Πέρυσι τον Μάρτιο

Η ιστορία βεβαίως είναι από πέρυσι και τότε είχε δοθεί δημοσιότητα στο περιστατικό όταν η Αστυνομία μετά από επανειλημμένες καταγγελίες που είχε από επαγγελματίες που πουλούσαν κηπευτικά υπό το φόβο ότι θα κατηγορηθεί ότι δεν κάνει την δουλειά της, ζήτησε από τα γυναίκες να φύγουν από το συγκεκριμένο σημείο.  Η άρνηση τους, καθώς θεωρούσαν ότι δεν έκαναν τίποτα κακό και ότι τα 6 κιλά χόρτα αξίας 5 ευρώ και τα υπόλοιπα ζαρζαβατικά αυγά, σκόρδα και ίσως κανένας μαϊντανός δεν απειλούσαν τα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στο σημείο που ήταν.  

Στο σκαμνί

«Ούτε κλαίγομαι ούτε τίποτα με τα χεράκια μας ότι κάνουμε. Αξιοπρέπεια, με τα χεράκια μου αυτά ότι κάνω, αυτά πουλάω είπε , η  τρίτη γιαγιά μίλησε στο Star.

 «Μας έκαναν πέρυσι καταγγελία ήρθε η αστυνομία μας πήρε, πήγαμε στο τμήμα πληρώσαμε 100 ευρώ πρόστιμο και τώρα 19/4 την Παρασκευή έχω το δικαστήριο. Ξέρω ότι έχουν δίκιο οι μανάβηδες που μας κάνουν αυτό».

Η 90χρονη από την Θεσσαλονίκη

Στα τέλη Μαρτίου η αστυνομία συνέλαβε μια 90χρονη  σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Αιτία το γεγονός ότι πουλούσε χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.

Η κ. Σουζάνα Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της πήγαινε μια στο τόσο σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, όπου γίνεται η λαϊκή και πουλούσε τα παπουτσάκια που πλέκει η ίδια.

Μια ημέρα ένα περιπολικό με τρεις άνδρες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τής περιοχής των Αμπελοκήπων, που επενέβη ύστερα από κλήση άλλων, πιθανώς πωλητών της λαϊκής, που κατήγγειλαν τη γιαγιά, η οποία δεν είχε άδεια

Ο επίλογος των περιπτώσεων αυτών θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες με τις γιαγιάδες να απολογούνται επειδή δεν είχαν άδεια για να πουλούν τις ζοχιές και τα άλλα κηπευτικά και προφανώς ο κόσμος θα νιώσει δικαιωμένος που κατατροπώθηκε η «συμμορία της γιαγιάς»!