Εμπορικός σύλλογος Κατερίνης: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα μέτρα

Οικονομία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης με ανάρτησή του στα social media ενημερώνει  τους πολίτες για τις διαδικασίες επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο εμπορικός κόσμος της χώρας μας, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, επανέρχεται τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τηρώντας υποδειγματικά όλα τα υγειονομικά μέτρα και τους νέους κανόνες προκειμένου να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην κανονικότητα, να περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία και να αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας.

Το ωράριο λειτουργίας

Στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης προτείνει :

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ : 09:00 έως 14:30

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 έως 14:00 &17:30 έως 20:00

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιανουαρίου και ώρες 11:00 έως 15:00, στο πλαίσιο των εκπτώσεων.

Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας είμαστε αποφασισμένοι από την ερχόμενη Δευτέρα 18/01/2021 να τηρήσουμε υποδειγματικά και απαρέγκλιτα τους νέους κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος καθώς και το εμβαδόν του καταστήματος.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως). Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια και για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων).

Καλούμε και τους καταναλωτές σε μία «συμμαχία ευθύνης» απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς: την πανδημία, την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική αποξένωση. Με ασφάλεια, αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη, μπορούμε μαζί να ξαναζωντανέψουμε την εμπορική αγορά της πόλης μας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στην επιβίωσή τους.