Δαμιανός Δουίτσης: “Ο πάτος ενός εξαρτημένου είναι ο τάφος” – Ο σύμβουλος απεξάρτησης της “ΟΑΣΙΣ” μιλά για τον εθισμό στα ναρκωτικά, τον ηλεκτρονικό τζόγο, το αλκοόλ- Πόσο εθισμένα είναι τα παιδιά στο διαδίκτυο και ο ρόλος της καραντίνας

Κοινωνία

Αποκαλυπτικός και συνάμα συγκλονιστικός ήταν ο σύμβουλος απεξάρτησης του κέντρου “ΟΑΣΙΣ” Δαμιανός Δουίτσης, στη συνέντευξη του στο Ράδιο Ενημέρωση στην “Κίτρινη κάρτα” και στην Εύη Μιχωλού. Ο κ. Δουίτσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η καραντίνα τόσο την πρώτη φορά όσο και τη δεύτερη είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα περιστατικά συμπολιτών μας που ήταν εθισμένοι είτε σε τζόγο, αλκοόλ, ναρκωτικά να “ξανακυλήσουν” ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο .

Ο Δαμιανός Δουίτσης υπήρξε εξαρτημένος από αλκοόλ, ναρκωτικά και τζόγο για δεκαπέντε χρόνια. Μετά από αποτυχημένες  προσπάθειες στην Ελλάδα, απεξαρτήθηκε το 1991 σε ιδιωτικό κέντρο στην Αγγλία, στην ηλικία των 32 ετών.   

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα και την τεχνογνωσία κι έτσι αφιερώθηκε στη δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας ναρκομανών, αλκοολικών, τζογαδόρων και υπερφάγων, εντάσσοντας και τις οικογένειες  τους στην θεραπευτική διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα.

Έπειτα από χρόνια προσφοράς, κινείται δραστήρια και oργανώνει πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων, δημοσίων διαλόγων και επιστημονικών συνεδρίων, ενώ  παίρνει μέρος σε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iGQtK-fo-fY[/youtube]