Προβληματισμός και ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων – Παραμένει στις “κόκκινες” περιοχές η Πιερία – Τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά

Κοινωνία

Έντονη ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας» επεσήμανε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα 8.500 περίπου ενεργά κρούσματα στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 στην Αττική και πάνω από 1.600 στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στον αυξημένο επιδημιολογικό δείκτη στη Δυτική Αττική (53 κρούσματα), στον Έβρο (37), στο Κιλκίς (34), την Κοζάνη (52) και την Πιερία (13).

Τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συναθροίσεις είναι τα εννέα άτομα, δηλαδή δύο οικογένειες.

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο στον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς, με μέγιστο αριθμό πιστών τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 άτομα αν πρόκειται για μητροπόλεις. Επίσης, όπως και τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα απαγορεύεται να ψάλλουν τα κάλαντα.