Από Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Κατερίνης -Σε πρώτη φάση έξι από τα 13 εμβολιαστικά Κέντρα, το χρονοδιάγραμμα

Κοινωνία

Από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προγραμματίζεται ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού σε πρώτη φάση στο  Γενικό νοσοκομείο Κατερίνης και λίγες μέρες αργότερα θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας του Νομού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει.

Το χρονοδιάγραμμα

Από τις 4 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με το «Ο.Β»  θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όσο και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι 20 Ιανουαρίου.  Το υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας θα εμβολιαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στο πλαίσιο της ορθολογικότερης χρήσης των εμβολίων. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μαζί με τα Κέντρα Υγείας θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί των περιφερειακών ιατρείων και των δομών χρόνιων παθήσεων όπως και των γηροκομείων, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σταδιακά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Έξι από τα 13 εμβολιαστικά κέντρα

Σε πρώτη φάση από τα 13 εμβολιαστικά κέντρα στην Πιερία θα χρησιμοποιηθούν τα έξι και σε δεύτερη φάση με τις παρτίδες των εμβολίων που θα έρχονται θα ενεργοποιηθούν όλα.   Υπενθυμίζουμε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα Covis19 στην Πιερία, θα γίνουν  στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυγιάλου,  τρία  στο Κέντρο Υγείας (ΜΥ) Κατερίνης, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κορινού, στο Περιφερειακό Ιατρείο Λόφου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Σβορώνου, στην ΤΟΜΥ 4η   του Δήμου Κατερίνης, στην ΤΟΜΥ 12η του Δήμου Κατερίνης. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα και στο Περιφερειακό ιατρείο Καρίτσας.

Σήμερα και αύριο

Σήμερα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Επίσης σήμερα γίνεται η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών. Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των  υγειονομικών υπαλλήλων, τεσσάρων νοσοκομείων του ΑΧΕΠΑ και των πανεπιστημιακών της Λάρισας των Ιωαννίνων και της Πάτρας. Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 3 Ιανουαρίου.

Η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.