Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ένας μοριακός αναλυτής εξυπηρετεί 10 νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ από 7 νομούς, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Κατερίνης

Κοινωνία

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, ολόκληρη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει πέντε κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και τέσσερις κλίνες ΜΕΘ Γενικής.

Ένας μοριακός αναλυτής για 10 νοσοκομεία

«Αναρωτιούνται γιατί αναζωπυρώνεται ο ιός κάθε τόσο σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία, και περιοχές Κεντρικής Μακεδονίας. Λόγω κακής ιχνηλάτησης. Υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής για να εξυπηρετεί 10 νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ από 7 νομούς», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο μοριακός αναλυτής του ΕΟΔΥ, που είναι δωρεά, είναι εγκατεστημένος στο νοσοκομείο Κοζάνης και εξυπηρετεί τα δέκα νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

«Ως εκ τούτω είναι αδύνατη η σωστή διαχείριση των περιστατικών στα νοσοκομεία και η σωστή ιχνηλάτηση στη κοινότητα. Η όποια ιχνηλάτηση των επαφών γίνεται με rapid test που είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστα. Τα τεστ κοστίζουν 60 ευρώ με τη διατίμηση. Ποιος έχει να το κάνει αφού δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ;», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

voria.gr