Έκπτωση 20% επί των διδάκτρων αποφάσισε το Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Κοινωνία

Σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας από τον Κορωνοϊό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Δ.Ω.Κ.) αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 20% επί των διδάκτρων. Αυτή η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται από τις 3 Νοεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 74/7-12-2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου αποφάσισε αφενός μεν για έκπτωση 20% για τον μήνα Νοέμβριο, αφετέρου δε για όσο χρονικό διάστημα θα επικρατεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Επίσης, το ποσοστό της έκπτωσης του 20% τηρείται ή διαμορφώνεται αναλόγως και σε όσους σπουδαστές λαμβάνουν ήδη άλλη έκπτωση βάσει της υπ’ αριθμόν 40/2020 απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. ή αποφάσεων του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. μετά από αίτημά τους για παροχή έκπτωσης διδάκτρων, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική λαμβάνουσα έκπτωση για τους μήνες εξ αποστάσεως διδασκαλίας δεν θα υπερβαίνει το 50% επί των αρχικών διδάκτρων.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εισηγήθηκα στο Δ.Σ. την έκπτωση 20% επί των διδάκτρων, αναγνωρίζοντας ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να εξισωθεί με τη διά ζώσης μαθητεία. Οπότε, στην κατεύθυνση της κοινωνικής διάστασης στην οποία κινείται η παρούσα Διοίκηση, οφείλαμε να μεριμνήσουμε σχετικά και το κάναμε, χωρίς βέβαια να προκαλείται σοβαρό πρόβλημα στα οικονομικά του Ωδείου».

Πρόσθεσε δε λέγοντας: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι αλλά και οι σπουδαστές μας ως προς την εκπαίδευση μουσικών οργάνων και ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων μέσα από μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, το έργο του Ωδείου μας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά εξελίσσεται και αναπτύσσεται.»

Ήδη ετοιμάζουμε διαδικτυακές συναυλίες τόσο πριν από τα Χριστούγεννα (θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση) όσο και πριν από την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, τον Μάρτιο του 2021, όπου ως Ελληνίδες και Έλληνες θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και του απελευθερωτικού μας αγώνα από τον τουρκικό ζυγό».