Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στον Υπ. Ανάπτυξης για την ένταξη όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης

Οικονομία

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, κοινοποιούμενη στους Βουλευτές του Νομού μας, για την ένταξη όλων των πληττόμενων εμπορικών επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μια αδικία που τελείται σε βάρος ορισμένων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας μας που έχουν κλείσει με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί. Οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει με κρατική εντολή θα πρέπει να εντάσσονται σε όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αναστολή πληρωμών των επιταγών τους αλλά και γενικότερα όλα τα μέτρα που ισχύουν για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να είναι μοναδικό κριτήριο η πτώση τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά εφόσον η επιχείρηση είναι πληττόμενη, πρέπει να εντάσσεται σε όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί. Δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς οι επιχειρήσεις αυτές απειλούνται με οριστικό κλείσιμο αφού δε δικαιούνται καμία στήριξη για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Επειδή οι προτάσεις μας αφορούν πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε επί του θέματος αυτού και συμπεριληφθούν όλες οι πληττόμενες εμπορικές επιχειρήσεις στα μέτρα στήριξης. Το προσωρινό λουκέτο που έχουν βάλει οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας λόγω της πανδημίας, ας μη γίνει οριστικό οδηγώντας τους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους στην απόγνωση.

Δώστε τους την ελπίδα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και να έχουν ίσες ευκαιρίες στον αγώνα επιβίωσής τους.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.