Η βραδινή Κατερίνη, ο στολισμός, η ερημιά (video και φωτο)

Κοινωνία

Πρωτόγνωρες εικόνες που θλίβουν έχει φέρει στη ζωή μας ο covid και είναι ακόμα πιο έντονες οι εικόνες αυτές λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η Κατερίνη το απόγευμα και λίγο πριν τις 21.00 που ξεκινά η απαγόρευση, θυμίζει πόλη από ταινία θρίλερ. Άδειοι δρόμοι, αλλά στολισμένοι, σχεδόν ψυχή στους δρόμους με ελάχιστε εξαιρέσεις στον κεντρικό πεζόδρομο και σε αυτό συνέβαλαν σήμερα οι καιρικές συνθήκες, δημιουργούν θλίψη και συνάμα ελπίδα πως θα πράγματα θα αλλάξουν και θα επιστρέψουμε έστω σε κάποια κανονικότητα.

Στην κεντρική πλατεία, οι αστυνομικοί, ευγενικοί, έλεγχαν τον κόσμο αν ήταν εφοδιασμένοι με την σχετική βεβαίωση ή το sms. Άλλωστε και αυτοί κομμάτι της κοινωνίας μας είναι, τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους φόβους αντιμετωπίζουν με όλους μας και πολλές φορές βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουν πρόστιμα.

Ευχή όλων να περιοριστούν τα κρούσματα και σε αυτό πρέπει να βάλουμε και εμείς το χέρι μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με περιορισμούς μεν αλλά ανθρώπινα, με ζεστασιά και ανοιχτά καταστήματα.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I5okHk7CEPg&ab_channel=EviMixolou[/youtube]