Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η Πρωτοπορία” για τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Κοινωνία

Τα γεγονότα (ξανα)μιλούν.. Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια του χρόνου..

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ήταν αθωράκιστο ακόμα πριν την πανδημία, τώρα με το δεύτερο κύμα, προχωράει σε συγχωνεύσεις κλινικών, αναστέλλει το 80% των χειρουργείων, καταργεί τακτικά ιατρεία και ακυρώνει ραντεβού ασθενών που περίμεναν μήνες για μια εξέταση, μετατρέπει τους φύλακες σε προσωπικό καθαριότητας. Εν ολίγοις το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο-covid και αυτό πάλι με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΔΕ φρόντισε να κάνει τις 30.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που απαιτούσε η ΟΕΝΓΕ, οι μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα, έτσι ώστε να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. ΔΕΝ εξόπλισε τα νοσοκομεία με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. ΔΕΝ άνοιξε τις δομές υγείας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έκλεισε και η ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις, στη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας. ΔΕΝ πήρε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός οτι τις προηγούμενες μέρες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε οτι το ΕΚΑΒ Πιερίας δεν έχει στολές υψηλής προστασίας για τη μεταφορά ασθενών Covid-19. Σε καιρό πανδημίας οι «ήρωες της πρώτης γραμμής» και των χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια, δεν έχουν ούτε στολές(!) και γίνεται έκκληση προς τους πολίτες να συνδράμουν οικονομικά έτσι ώστε να αγοραστούν.

Με αυτόν τον τραγικό τρόπο δυστυχώς πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής των πολιτικών που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού και των εργαζομένων ως προϊόν που κοστίζει.. Μήπως είναι και αυτό ατομική ευθύνη; Μήπως φταίνε οι πλατείες και οι καφετέριες που οι υγειονομικοί στερούνται στολές; Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο;

Φτάνει πια!

Εδώ και τώρα

  • Να εξασφαλιστεί επαρκής υλικός και τεχνικός εξοπλισμός στο ΓΝΚ, στο ΕΚΑΒ, και σε όλες τις δομές υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό
  • Να γίνουν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε χωριά
  • Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές κλινικές χωρίς παζάρια και δωράκια