Καθημερινός αγώνας από ιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Κατερίνης για την αντιμετώπιση του covid 19 – Γέμισαν τα κρεβάτια, προστίθενται νέα – δυο θάνατοι σήμερα

Κοινωνία

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν όλοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν τόσο οι ίδιοι, όσο και όλη η χώρα. Είναι χαρακτηριστικό όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και υπεύθυνος της μονάδας covid στο νοσοκομείο της Κατερίνης, Ηρακλής Τσανικίδης, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν μέρα με τη μέρα αυξάνεται και καθημερινά πλέον χάνονται ζωές.

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι δυο άνθρωποι πέθαναν, ενώ στις υπάρχουσες κλίνες στις οποίες έχουν προστεθεί αυτές της χειρουργικής θα ενταχθούν και οι κλίνες της ορθοπεδικής.

Το σύστημα είναι στα όρια του, ενώ εκτός από τους νοσηλευόμενους λόγω ιού, υπάρχουν και οι ασθενείς από άλλες παθήσεις, τους οποίους φροντίζουν στο νοσοκομείο.

Χθες στην Πιερία είχαμε τέσσερις θανάτους από covid 19 και δυο από παθολογικά αίτια.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη και απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας. Ο κ. Τσανικίδης απεύθυνε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν σοβαρό λόγο να μην επισκέπτονται το νοσοκομείο, έτσι ώστε να διευκολύνουν και το δικό τους έργο.