Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στην Παιδεία στις 4 Νοεμβρίου

Κοινωνία

Η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση καλεί τη ΣΕΠΕ της Αττικής, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, τις Ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 2 το μεσημέρι ζητώντας να γίνονται δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η ΕΛΜΕ ζητά να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες και φυσικά να βρεθούν και άλλες. Όπως λέει, με ευθύνη των Δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου που εμφανίζεται κρούσμα. Επιπλέον, ζητά άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να βοηθηθεί η κατάσταση εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ ένα μήνα και πλέον από το άνοιγμα των σχολείων και ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε αυτά υπερβαίνει κατά πολύ τα 1000, οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας εκατοντάδες σχολικές μονάδες και τμήματα! Αντίστοιχα, στον Πειραιά καθημερινά τμήματα οδηγούνται σε κλείσιμο, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Παιδείας μιλούν για ασφαλή σχολεία και για πολύ χαμηλή μετάδοση. Ωστόσο, όπως αναφέρει Η ΕΛΜΕ, όλοι πια αντιλαμβάνονται ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι πολλαπλάσια, αλλά δε φαίνονται, γιατί δεν πραγματοποιούνται τεστ με κρατική ευθύνη ούτε ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών καθώς, ιχνηλάτηση πραγματοποιεί εκπαιδευτικός και όχι εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, καταγγέλλει ότι πολλά παιδιά στοιβάζονται καθημερινά στα ΜΜΜ για να πάνε σχολείο ενώ, την ίδια στιγμή γονείς και εκπαιδευτικοί ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα.

naftemporiki.gr