Σχολή Γονέων Κατερίνης: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας» την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στις 21:00

Κοινωνία

Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ και ο Διεθνολόγος – Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ.  και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ θα αναπτύξουν το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας» την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στις 21:00 και θα απαντήσουν σε ερωτήματα του διαδικτυακού κοινού της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην σελίδα της Σχολής Γονέων στο Facebook και στο YouTube εδώ: https://youtu.be/U1cuH-419S8

Ο Άγγελος Συρίγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη.

Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού. Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Είναι έγγαμος με 3 τέκνα.

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου είναι Διεθνολόγος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Μόνιμος Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όπου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική. Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 2007 έως το 2014 και διετέλεσε για τρία χρόνια Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), από το 1994-2004. Έχει συγγράψει τη μοναδική στην Ελλάδα επιστημονική μονογραφία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) 600 σελίδων, μεταξύ άλλων βιβλίων του. Διετέλεσε Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Κοζάνης(1977-2010). Υπήρξε μέλος και Διευθυντής Αποστολών μακράς διαρκείας Διεθνών Οργανισμών στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια (1992-1996).  Είναι επίτιμος Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων Μακεδονικών Οργανώσεων. Αγωνίζεται επί δεκαετίες για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και τα δίκαια του προσφυγικού Ελληνισμού.