Πιερία- Με επισημότητα, τιμήθηκε ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος (video -φωτο)

Κοινωνία

Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία, σε όλη τη χώρα με εκδηλώσεις που έγιναν.Στις 20 Οκτωβρίου , εορτάζεται πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου».

Η δήλωση του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας Γ. Τζήμα

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IaYM_wFw31c[/youtube]

Στην Κατερίνη, στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως τελέστηκε Δοξολογία παρουσία των αρχών του νομού και στη συνέχεια η Αστυνόμος Α΄Αικατερίνη Νούλα διάβασε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε η καθιερωμένη δεξίωση.

Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από την Αστυνόμο Α΄Αικατερίνη Νούλα

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yhjc0OWXM5I[/youtube]


Ο βίος του Αγίου Αρτεμίου

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε την εποχή του Βυζαντίου, είχε ευγενική καταγωγή και αξιόλογη μόρφωση. Ήταν προικισμένος με ανυποχώρητο θάρρος, προκειμένου να υπερασπισθεί και να προστατεύσει τους αδικούμενους και καταδυναστευόμενους χριστιανούς.

Αγωνίστηκε με καρτερία και υπομονή για την ευνομία και την ελευθερία της πίστης, αφοσιωμένος στο καθήκον και στην αποστολή του, μένοντας ακλόνητος μέχρι θανάτου στην πίστη του στο Χριστό. Ο Άγιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εμφάνισης του Τιμίου Σταυρού με την προτροπή «εν τούτω νίκα» στον Μεγάλο Κωνσταντίνο, γεγονός που ενίσχυσε περισσότερο την πίστη του προς τον Χριστό.

Εκείνο όμως που σφράγισε ιδιαίτερα τη ζωή του Αγίου Αρτεμίου ήταν η θαρραλέα αντίστασή του στον Ιουλιανό τον Παραβάτη, γεγονός που οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατό του.

Αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του και να υπακούσει στις διαταγές για την επαναφορά της λατρείας των ειδώλων, ο αυτοκράτορας Ιουλιανός, διέταξε την σύλληψή του, τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια και τέλος διέταξε τον αποκεφαλισμό του.