Χαρδαλιάς: 5.973 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Πίνακες με τα στοιχεία, τους ελέγχους, τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Κοινωνία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό πως «η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ, στην χώρα μας αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 5.379 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι την Κυριακή είχε ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία. Ενδεικτικό του πόσο επιδημιολογικά επιβαρυμένη είναι η Αττική είναι το γεγονός ότι 93 από τα 123 σχολεία, στα οποία έχει εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού, βρίσκονται στην Αθήνα.

 O αριθμός των νέων κρουσμάτων αποτελεί δεύτερο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα, μετά τα 453 που καταγράφηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

Από αυτά, 2.898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.