Έμφαση στη συντήρηση πρασίνου & στον καλλωπισμό κοινόχρηστων κ.α. χώρων

Κοινωνία

Εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη.

Έμφαση με βάση και τις εντολές του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου δόθηκε στην επαρκή κάλυψη τόσο των αναγκών της καθαριότητας του πρασίνου, όσο στον καλλωπισμό – εξωραϊσμό κ.χ., πλατειών κ.ο.κ. σε κάθε σημείο του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου συνεργεία της Αντιδημαρχίας εργάστηκαν για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Β’ Δημοτικού Κοιμητηρίου (Άγιος Λάζαρος), καθώς επίσης στο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις της  Μέριμνας Παιδιού. Επίσης, στην οδό Ν. Πλαστήρα, στον κυκλικό κόμβο στο ύψος του γηπέδου του Πιερικού, στις Εργατικές κατοικίες Μυλαυλάκου. Τέλος στην Ολυμπιακή Ακτή και την Παραλία, αντίστοιχα.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου αφενός στη Δ.Κ. Κορινού και αφετέρου στην Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα. Επιπλέον, συνεργεία εργάστηκαν στην οδό Πριάμου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο (Άγιος Λάζαρος), στην υπογειοποίηση και στον κυκλικό κόμβο της οδού Κασσάνδρου. Συνεργείο με ειδικά μηχανήματα επιμελήθηκε το κλάδεμα δένδρων στον αύλειο χώρο του 3ουΔημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου συνεργεία της Αντιδημαρχίας μερίμνησαν για τον  καθαρισμό πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο του Β΄ΔΑΚ, στον κυκλικό κόμβο της οδού Αυγουστίνου, στην οδό Πριάμου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην πλατεία Δημαρχείου, στην είσοδο – έξοδο του υπόγειου παρκινγκ, ενώ κλαδεύτηκε η οδός Παρμενίωνος (ύψος πιάτσας ΤΑΧΙ). Παράλληλα, συνεργεία συνέχισαν το έργο τους στον Κορινό.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίουπραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός χόρτων στον κυκλικό κόμβο των οδών Ν. Πλαστήρα-7ης Μεραρχίας, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σβορώνου, στον Κάτω Αγιάννη. Επιπλέον, όπου απαιτήθηκε στην Τ.Κ. Περίστασης έγιναν εργασίες με την συνδρομή του θρυμματιστή κλαδιών, υπό την επίβλεψη και του Προέδρου της Δ.Κ. Γιώργου Χελιδονόπουλου. Επίσης, καθαρισμός στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στην οδό Πριάμου, στην 3η πάροδο Ρήγα Φεραίου και στα δύο Δημοτικά Κοιμητήρια.

Τέλος, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίουσυνεργεία συνέχισαν τον καθαρισμό χόρτων στις οδούς Άτλαντος και Θουκιδίδου, στην επέκταση Ευαγγελικών, στην είσοδο-έξοδο Κατερίνης στους κυκλικούς κόμβους (προς Ν.Κεραμίδι), στις Εργατικές κατοικίες του Παλαιού Κεραμιδίου, στα Κοιμητήρια, στην Περίσταση,  στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας Δημαρχείου. Τέλος, το τρακτέρ εργάστηκε στο γήπεδο της 25ης Μαρτίου και στους κοινόχρηστους χώρους επί της οδού 7ης Μεραρχίας, ενώ ο θρυμματιστής κλαδιών στις  οδούς  Λαζαίων και Ν. Μαραθώνος αντίστοιχα.