Έντονος ο προβληματισμός για το μέλλον της μικρομεσαίας επιχείρησης στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος- Χατζηχριστοδούλου: «Εξασθενούν οι αντοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Κοινωνία Οικονομία

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στον επιχειρηματικό κόσμο ως προς τις οδυνηρές συνέπειες της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης η οποία δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας αλλά και αβεβαιότητας, όπως επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους στην πρόσφατη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως τα μέτρα της Πολιτείας θα πρέπει να στοχεύουν κυρίως στη στήριξη των μικρομεσαίων και των μικρών επιχειρήσεων.

«Χρειάζεται γενναία στήριξη ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και μάλιστα άμεσα. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αρκούν. Οι παρεμβάσεις μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, στόχο είχαν να στηριχθεί με τρόπο στοχευμένο η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση. Αν δε γίνει αυτό, με πρόσθετα μέτρα που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύει να χαθεί η κοινωνική συνοχή», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.