Εργαστήριο φυσικών επιστημών ή μήπως… φυσικών καταστροφών;

Κοινωνία

Ακόμα και στο τελευταίο σχολείο υπάρχει έστω κι ένα ψιλοάθλιο εργαστήριο φυσικών επιστημών, δηλαδή ένα εργαστήριο όπου θεωρητικά πραγματοποιούνται οι εργαστηριακές ασκήσεις της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας. Φυσικά το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι μιας και τα Μουσικά Σχολεία έχουν 6 τάξεις, οι ανάγκες του εργαστηρίου φυσικών επιστημών είναι μεγαλύτερες, αφού θα πρέπει να καλύψει τόσο το Γυμνάσιο όσο και το Λύκειο. Επομένως και ο εξοπλισμός ενός τέτοιου εργαστηρίου θα έπρεπε να είναι ανάλογος.

Δυστυχώς όμως στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το εργαστήριο φυσικών επιστημών δεν χρησιμοποιείται για εργαστηριακές ασκήσεις. Για την ακρίβεια δεν χρησιμοποιείται καθόλου, αφού δεν έχει ρεύμα και νερό και σοβάδες κρέμονται πάνω από τα κεφάλια όποιων γενναίων τολμήσουν να το επισκεφθούν.

Φυσικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που είναι αρκετά γενναίοι και επειδή έχουν και ταλέντο, αλλά και χιούμορ, έχουν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο για να γυρίσουν ταινίες τρόμου μικρού μήκους. Ωστόσο, τον περισσότερο χρόνο στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κατοικούν σχεδόν αποκλειστικά αράχνες, ποντίκια και … φαντάσματα! Το βράδυ επισκέπτονται τον περιβάλλοντα χώρο νυχτερινοί επισκέπτες, που δεν φοβούνται τα φαντάσματα, καθότι έχουν περίσσευμα τεστοστερόνης και χρησιμοποιούν τα ετοιμόρροπα παγκάκια, προκειμένου να εκτονώνουν τις ορμές τους. Κάποιες άλλες φορές πάλι, βρίσκουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο, καρβουνάκια και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. 

Τις πρωινές ώρες τον συγκεκριμένο χώρο, όπως και τους γειτονικούς του, τους οποίους θα παρουσιάσουμε σε άλλο άρθρο, έχουν επισκεφθεί οι πάντες! Μετά την πρώτη έκπληξη και τα σχετικά υποτιμητικά σχόλια για τους «προηγούμενους», που το άφησαν σε τέτοια τραγική κατάσταση, ακολουθούν οι υποσχέσεις ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι. Εννοείται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύτως καμία εργασία.

Αξίζει να αναφέρουμε μερικά περιστατικά, ως αστείο για να γελάσουμε.

Πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εμφανίστηκε ο πρώην Δήμαρχος, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για την επίσκεψή του, όχι για να μας κάνει έκπληξη, αλλά για να δείξει τον συγκεκριμένο χώρο στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Σκούφα και σε κάποιους γονείς παιδιών Α.Μ.Ε.Α. προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για τη στέγαση μιας καινούργιας δομής (που ποτέ δεν έγινε), που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των Α.Μ.Ε.Α. μετά την αποφοίτηση τους από τα ειδικά σχολεία.

Μόλις υπενθυμίσαμε στον πρώην Δήμαρχο ότι ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί και επίσημα στο Μουσικό Σχολείο, έκανε μεταβολή και αποχώρησε, χωρίς ούτε καν να χαιρετήσει. Οι υπόλοιποι επισκέπτες παρέμειναν αποσβολωμένοι με τη απορία πώς θα μπορούσε ο συγκεκριμένο χώρος να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε.

Τα τελευταία 2 χρόνια και αφού κάθε φορά διαμαρτυρηθούμε, βγάλουμε κείμενα, φωτογραφίες κλπ έρχονται εργάτες από τον Δήμο, υποτίθεται για να δουν τι χρειάζεται, ώστε να ξεκινήσουν εργασίες. Ο 3ος κατά σειρά υδραυλικός, που μας επισκέφτηκε πριν από έναν χρόνο, μόλις είδε τι τον περίμενε, έβγαλε το κινητό του και έκανε ότι παίρνει τηλέφωνο υποτίθεται σε κάποιον υπεύθυνο. Μόλις το ψεύτικο τηλεφώνημα τελείωσε, μας είπε ότι θα επιστρέψει σε μισή ώρα και εξαφανίστηκε. Όσο τον είδατε εσείς, άλλο τόσο τον είδαμε κι εμείς.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και πριν από μερικές μέρες. Ο 4ος κατά σειρά υδραυλικός του Δήμου εμφανίστηκε για να εκτελέσει την επικίνδυνη αποστολή. Αφού επιθεώρησε τον χώρο, μας ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε την Δευτέρα μαζί με κάποιον άλλον για να ξεκινήσει τις εργασίες. Απλώς δεν μας διευκρίνισε ποια Δευτέρα ακριβώς. Ακόμα περιμένουμε μετρώντας τις Δευτέρες.

Να σημειωθεί ότι, όταν ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε στο Μουσικό Σχολείο, στην σύμβαση παραχώρησης, προβλεπόταν, όπως ενημερωθήκαμε, να γίνει ρευματοδότηση όλων των παραχωρημένων χώρων από καινούργιο ρολόι της ΔΕΗ και φυσικά να συνδεθεί το νερό, που είχε κοπεί προ αμνημονεύτων χρόνων, για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.

Απολαύστε τις φωτογραφίες που δείχνουν το εργαστήριο φυσικών επιστημών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Τραγική ειρωνεία. Ο τωρινός Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης είναι φυσικός!

Γιώργος Βαρδακώστας
Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης