Πέντε νεαροί Αφγανοί, από τους οποίους δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι οι δράστες για τη φωτιά στη Μόρια- Ενας εκ των ασυνόδευτων ανηλίκων εντοπίστηκε στην Πιερία όπου είχε μεταφερθεί μετά τον εμπρησμό

Κοινωνία

Σε σχετική ανάρτηση προχώρησε κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι κινήσεις ορισμένων εκ των δραστών έχει καταγραφεί σε κάμερα ενώ επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν από μαρτυρικές καταθέσεις.

Υπολογίζεται ωστόσο οτι οι δράστες της καταστροφής του ΚΥΤ στη Μυτιλήνη είναι περισσότεροι από 20 και η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους υπόπτους έχουν κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Από το προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται να προκύπτει σύνθετη μεθόδευση για την καταστροφική πυρκαγιά αλλά μόνο συνεννοήσεις μεταξύ των νεαρών αλλοδαπών που, όπως έλεγαν «έτσι θα πάμε Γερμανία».

Ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα τους για να προσδιορισθεί αν υπήρχε ανταλλαγή SMS ή σχετικές διαδικτυακές συνεννοήσεις. Ενας εκ των ασυνόδευτων ανηλίκων εντοπίστηκε στην Πιερία όπου είχε μεταφερθεί μετά τον εμπρησμό κι άλλος παρέμενε σε δομή της Λέσβου.