Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας: Πρώτος στόχος ο έλεγχος διασποράς του κορονοϊού

Κοινωνία

Η Πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εμφανίζει επιδείνωση στη χώρα μας και στο νομό Πιερίας το τελευταίο διάστημα. Στο νομό Πιερίας από τις 11/09/2020 επιβλήθηκαν επιπλέον μέτρα με στόχο τον περιορισμό και τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Η επίτευξη του ελέγχου της πανδημίας συνιστά στόχο πρωταρχικής σημασίας προκειμένου να επανέλθει η κοινωνία σε όλα τα επίπεδα στα πλαίσια της κανονικότητας. Συνεπώς η εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών οι οποίες συντάσσονται από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Συμμόρφωση όλων μας στις υποδείξεις των ειδικών αποτελεί επιλογή η οποία αποδεικνύει το επίπεδο της κοινωνικής υπευθυνότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης . Επομένως η ευρεία χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνιστά ένα από τα μέτρα που θα μας οδηγήσει στον κοινό στόχο. Μέτρο το οποίο προτείνεται μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες οι οποίες απέδειξαν την αποτελεσματικότητα της χρήσης της μάσκας.

Η αμφισβήτηση πρακτικών οι οποίες έχουν φιλτραριστεί μέσα από την επιστημονική έρευνα αποτελεί μη λογική προσέγγιση η οποία δεν συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας επομένως τάσσεται υπέρ των προτεινόμενων μέτρων ατομικής και κοινωνικής προστασίας και συστήνει την εφαρμογή από όλους μας προκειμένου όλοι μαζί να επανέλθουμε στην επιδιωκόμενη κανονικότητα.