Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Πιερίας Σ. Δαραξής: Το 20% των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε Παραλία και Ο. Ακτή έχουν πουληθεί σε Σέρβους και Σκοπιανούς – Μετακομίζουν τα καταστήματα τους επαγγελματίες στην Κατερίνη από την παραλιακή ζώνη- Δεν υπάρχουν διαμερίσματα για ενοικίαση

Κοινωνία

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που υπάρχει στην Πιερία σε ότι αφορά τις αγοραπωλησίες και τις ενοικιάσεις διαμερισμάτων, ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Πιερίας Σταύρος Δαραξής σε συνέντευξη του στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2, στην εκπομπή “Κίτρινη κάρτα’ και στην δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δαραξής τόνισε πως την τελευταία δεκαετία έχουν πουληθεί πολλές μικρές τουριστικές μονάδες των τεσσάρων, έξι, δέκα και 12 δωματίων από Σέρβους και Σκοπιανούς, οι οποίοι όμως διατηρούν ως έδρα της επιχείρησης την χώρα τους και όχι την Ελλάδα, με ότι αυτό σημαίνει στην απόδοση εισφορών και φόρων.

Επιπλέον σε ότι αφορά τα διαμερίσματα προς ενοικίαση στην Κατερίνη, αυτά είναι πλέον δυσεύρετα, καθώς μεγάλο μερίδιο έχουν πάρει οι πρόσφυγες που μένουν στην πόλη.

Μετά τη μηδενική τουριστική κίνηση, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Πιερίας, πολλοί καταστηματάρχες ψάχνουν καταστήματα στην Κατερίνη αφήνοντας την παραλιακή ζώνη. “Τα εμπορεύματα τους είναι ακόμη μέσα στις σακούλες, δεν έχουν πουλήσει τίποτα και ψάχνουν χώρους στο κέντρο, μήπως μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”, τονίζει ο κ. Δαραξής.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Σταύρου Δαραξή στο Ράδιο Ενημέρωση, στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=guU2gMoGdl0&ab_channel=EviMixolou[/youtube]