Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται δύο μέλη της Επιτροπής

Κοινωνία Πολιτική

Υπέρ της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου τάσσονται δύο από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη αντιμετωπιση του κορωνοϊού.

Η τελική τηλεδιάσκεψη με την ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα, ενώ οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη από το Υπουργείο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δύο από μέλη της επιτροπής, εξήγησαν το σκεπτικό τους: 

Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα είναι να ανοίξουν τα σχολείαα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία προκρίνει και ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως τόνισαν ότι σημασία έχιε η εξέλιξη της πανδημίας ώστε να μη χρειαστεί τον χειμώνα να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Είμαστε έτοιμοι

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και ότι όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί έχουν ληφθεί.

Ερωτηθείσα εάν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

Επιπλέον, μιλώντας στο Mega, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα  ανέφερε ότι η προετοιμασία που έχει γίνει αφορά σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμρίου:

«Οι καθαρίστριες θα είναι στη θέση τους και θα καθαρίσουν τα σχολεία με βάση τις οδηγίες», ενώ αντισηπτικά και καθαριστικά, είναι υλικά που παρέχονται από τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε δήμου, είπε.

πηγή: kathimerini.gr