Τo «almira-MAN» επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Κοινωνία Πολιτισμός

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου, στο Επισκοπείο Κατερίνης, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς αγώνα Τριάθλου «almira-MAN» ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για το σχεδιασμό και τις προετοιμασίες της φετινής διοργάνωσης.

          Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ» και Διευθυντής του Αγώνα κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Θανάσης Ζουλούμης.

          Οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Ζουλούμης ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την αμέριστη στήριξη και το ενδιαφέρον του σχετικά με τη διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

            Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  τονίστηκε μεταξύ άλλων, η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία, εκτός του ότι  προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα συμβάλλει και στη προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

            Το τρίαθλο, εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό, γνωρίζει ραγδαία άνθηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στο εντεινόμενο ενδιαφέρον για άθληση και τις ξεχωριστές, σπάνιας ομορφιάς διαδρομές που προσφέρονται.

          Το 6ο ALMIRAMAN 2019 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου στην Παραλία Κατερίνης αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αθλητές διεθνούς κύρους.

                   Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Θέτουμε για ακόμη μια χρονιά υπό την αιγίδα μας τη σημαντική αυτή  διοργάνωση Τριάθλου που συμβάλλει στην εμπέδωση και την προώθηση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητισμού και του εθελοντικού κινήματος.Ευχόμαστε η Πιερία να καθιερωθεί ως επίκεντρο αντίστοιχων δραστηριοτήτων που προάγουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό και ταυτόχρονα συντελούν στην ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού».