Καμπανάκι από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Σε 10 μέρες έχουν νοσήσει πάνω από 33 συνάδελφοι

Κοινωνία

Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα κρούσματα κοροναϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Όλοι οι υγειονομικοί να υποβάλλονται σε τακτικά προληπτικά τεστ», είναι το πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουμε πάνω από 33 συναδέλφους που έχουν νοσήσει» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ημίμετρο την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να υποβάλλονται σε τεστ μόνο όσοι γιατροί επιστρέφουν από άδεια.

«Κανείς δεν ξέρει στα ρεπό ή την ώρα της ανάπαυσης, κανείς δεν ξέρει αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να νοσήσει από τον κοινωνικό του περίγυρο».

Ενώ όπως ανέφερε, τα νέα είναι καλά για την γιατρό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Π.Ν. στη Λάρισα.

Αναφορικά με τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογράμμισε ότι «σε μικρές υγειονομικές μονάδες δεν υπάρχει δυνατότητα να ληφθούν δείγματα και το Υπ. Υγείας ζητά από τους γιατρούς να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα να πάνε σε άλλο νησί ή σε άλλη υγειονομική μονάδα, για να κάνουν το τεστ, αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει πόση οργάνωση έχουμε να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

«Σε μικρά νησιά, στη Χαλκιδική, σε πολλά τουριστικά μέρη δεν υπάρχει η δυνατότητα, δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να υποβάλλουν σε ελέγχους όσους έχουν ελαφρά συμπτώματα. Υπάρχει κίνδυνος διασποράς», συμπλήρωσε, για να αναφερθεί κλείνοντας και στις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες.

πηγή:in.gr