Παναγιώτης Καζάς: Η μόνιμη επωδός «Δεν έχουμε χρήματα», δεν πείθει πια

Πολιτική

Κυρίαρχο στοιχείο από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού, είναι η μόνιμος επωδός του κυρίου Δημάρχου πως «δεν έχουμε χρήματα».

Ο Δήμαρχος ουσιαστικά μας λέει: «Ναι, αναγνωρίζω ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι πολύ μεγάλο, ότι επιτίθενται στους δημότες, σε παιδιά, ηλικιωμένους, ότι δημιουργούν μια εικόνα άγριας ζούγκλας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που κάνουμε, γιατί δεν έχουμε χρήματα. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία θα μας δώσει χρήματα»

Ο Δήμαρχος επίσης μας λέει: «Ναι, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, γιατί δεν έχουμε χρήματα»

Δηλαδή θα εξακολουθούν τα σκυλιά να δαγκώνουν μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, θα σας συμπονούμε, θα εκφράζουμε την λύπη μας, αλλά τα παράπονα στην κυβέρνηση που δεν δίνει χρήματα.

Τα κουνούπια ξέρουμε ότι υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σας, σας διώχνουν από τα σπίτια σας, αλλά ας προσέχατε να διαλέγατε άλλο τόπο να μείνετε.

Για τα κουνούπια είναι γνωστή η πρότασή της παράταξής μας, αλλά θεωρήθηκε «εκδικητική». Ακόμα περιμένουμε την μη «εκδικητική» πρόταση του Δημάρχου και μάλλον θα περιμένουμε πολύ.

Για τα αδέσποτα αν κοιτάμε μόνο το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Πρέπει να απευθυνθούμε σε ιδιώτες και φιλοζωικές (αυτή ήταν η πρότασή μας), αλλά αυτό θέλει χρόνο και δουλεία… 

Επίσης συζητήθηκε και πάλι το θέμα ΠΟΛΥΖΩΗ.

Είναι σε όλους πλέον γνωστό, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό θέμα, το οποίο βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και αφορά ένα μεγάλο ποσό (410.000 €), αλλά ο Δήμος ακόμη δεν τα διεκδίκησε.

Γιατί; Είναι λίγα τα χρήματα ή δεν τα έχουμε ανάγκη;

Το πιο δύσκολο θέμα βέβαια ήταν η ομόφωνη απόφαση να μην διεξαχθεί φέτος το πανηγύρι.

Ναι, εμείς πριν από ένα μήνα περίπου πιστεύαμε ότι μπορούσε να γίνει το πανηγύρι, με πολύ δουλεία και συμμετοχή όλων, αιρετών και υπαλλήλων.

Όμως σήμερα έχει αλλάξει η εικόνα σε σχέση με τον κορονοΪο και όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα, όσον αφορά στα μέτρα.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο συμπλεύσαμε με την επιθυμία του Δημάρχου να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι.

Συμπερασματικά, καταλήγουμε πως η κακή ελάσσων αντιπολίτευση φταίει για τα αδέσποτα, για τα κουνούπια, για τον Πολυζώη, για τις πρώτες 100 μέρες που πέρασαν και δεν γυρίζουν, για τον ένα χρόνο που πέρασε κτλ κτλ. Τη στιγμή που ο «κύριος υπεύθυνος» κάθεται κλεισμένος στο γραφείο του και καταστρώνει το σχέδιο του για την επόμενη τετραετία.

Κλείνει ένας χρόνος από την στιγμή που ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση. Ένας χρόνος χαμένος. Ένας χρόνος πολύτιμος. Έφτασαν τα αυτονόητα να θεωρούνται «έργο». Καμία κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, κανένα όραμα, καμία προοπτική.

Εννοείται (όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα μας) ότι φταίνε «οι άλλοι».

Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να επιτελούμε το δημοκρατικό ρόλο της αντιπολίτευσης, εκεί που μας τίμησε ο κόσμος με μεγάλο ποσοστό, ελπίζοντας πως και ελάχιστα να αφυπνίσουμε τη Διοίκηση, είναι κέρδος για όλους μας.

Ο επικεφαλής

Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΖΑΣ