Χειροπέδες στον 23χρονο που οδηγούσε ταξί ενώ ήταν σε καραντίνα – “Απολύτως ανεύθυνη στάση”, αναφέρει ο συνεταιρισμός Ραδιοταξί Κατερίνης -18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιος Χριστόφορος»

Κοινωνία

Στη σύλληψη ενός 23χρονου προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί στην Κατερίνη, καθώς είχε σπάσει την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος όφειλε να βρίσκεται σε 14ήμερα καραντίνα από τις 27 Ιουλίου, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Ωστόσο, εντοπίστηκε σήμερα περίπου στις 12 να οδηγεί το ταξί του πατέρα του και συνελήφθη.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Διενεργούνται οι σχετικοί έλεγχοι για να εξακριβωθεί αν ο 23χρονος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση των οδηγών ταξί Κατερίνης

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Κατερίνης – 18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιος Χριστόφορος» επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης -18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Αηος Χριστόφορος» καταδικάζουν απερίφραστα την απολύτως ανεύθυνη συμπεριφορά οδηγού ταξί, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, συνέχιζε να εργάζεται μεταφέροντας επιβατικό κοινό με το όχημά του.

Τονίζουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος οδηγός δεν αποτελεί  μέλος ούτε του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης -18300 ούτε του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Άγιοςος Χριστόφορος», παρά εργάζεται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας.

Υπογραμμίζουμε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι είναι μέλη και των δύο φορέων της Κατερίνης, τηρούν στο έπακρο τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία (μάσκες, αντισηπτικά κ.τ.λ.), προκειμένου να προστατεύσουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το επιβατικό κοινό.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες να επιλέγουν με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα επαγγελματίες οδηγούς για τις μετακινήσεις τους και σε περίπτωση που διαπιστώνουν μη συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας να προβαίνουν στις σχετικές καταγγελίες.

Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης -18300 και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Αηος Χριστόφορος» παραμένουν υπεύθυνα δίπλα στο επιβατικό κοινό.

Για τον Συνεταιρισμό ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης -18300

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρθενίδης

Για το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιοκτητών Ταξί Κατερίνης «Αγιος Χριστόφορος»

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Καββαθέας