«Καταγραφές»: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας -Σάββατο 1 Αυγούστου στο αρχαιολογικό πάρκο Δίου

Κοινωνία Πολιτισμός

  Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Στην έκθεση εκτίθενται φωτογραφίες και ζωγραφικά έργα των μαθητριών/τών του «Εργαστηρίου». 

  Η καταγραφή, ως διαδικασία παρατήρησης, έμπνευσης και κριτικής προσπέλασης του ανθρωπολογικού και φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί ειδοποιό χαρακτηριστικό του εκπαιδευτικού προγράμματος του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι έφηβες/οι του «Εργαστηρίου» ασκούνται στην παρατήρηση μέσα από κιναισθητικές – ψυχοκινητικές τεχνικές και πρακτικές οπτικοακουστικού γραμματισμού και εθνογραφικής έρευνας. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στη βαθύτερη κατανόηση της σύγχρονης πολύπλοκης και εξαιρετικά διαχειριστικής για τις νεαρές ηλικίες επικοινωνιακής πραγματικότητας, αλλά και του ίδιου του εαυτού τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παραγωγή και επεξεργασία καλλιτεχνικών έργων (πολυτροπικών αφηγήσεων, εικαστικών έργων, λογοτεχνικών κειμένων, δραματοποιήσεων κ.ά.). Ένα μέρος των δραστηριοτήτων αυτών, το οποίο αφορά φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα, εκτίθενται στην παρούσα έκθεση.

  Οι θεματικές ενότητες των φωτογραφιών είναι: Εθνογραφίες / Συνθέσεις δομής / Αφηγήσεις / Αγροτικά / Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις / Πολυτροπικά portfolios

Τα ζωγραφικά έργα είναι ποικίλης θεματολογίας, κατασκευασμένα με μεικτές τεχνικές (αυγοτέμπερες, κάρβουνα, χρωματιστά μολύβια και μελάνια)    

Οι μαθήτριες/τές που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Σταυρίνα Βάια, Πασχαλίνα Γιαννάκη, Δήμητρα Γιάντσιου, Μαλαματή Καμπούρη, Ανθή Κατσαμάγκα, Αγγελική Καρατζόγλου, Έλενα Κορινιώτη, Χριστίνα Λιόλιου, Θεοδώρα Λαζάρου, Γιώργος Μυτελέτσης, Κατερίνα Νταλαμπέκου, Ιωάννα Ντόντη, Αικατερίνη Παπαναστασίου, Αναστασία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Παπαναστασίου, Πάμελα Πετάλι, Ηλιάνα Τζιάφα, Ελένη Τόκα, Νάνσυ Τζιόλη, Τζωρτζίνα Τζιόλη, Καλλιόπη Τσιανάκα, Μαρία Τσιανάκα, Ευαγγελία Τσιμήτρη, Διονυσία Φωτιάδου  

  Το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» ιδρύθηκε από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και εντάσσεται στις εκπαιδευτικές του δράσεις. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με βασικές επιδιώξεις τη βελτίωση του πολιτισμικού τους κεφαλαίου, τον πολυτροπικό τους γραμματισμό και την ανάδειξη της δημιουργικότητάς τους με βάση τη συμμετοχή τους σε δράσεις συνέργειας όλων των τεχνών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και άσκηση σε βιωματικές και καλλιτεχνικές πρακτικές. Το «Εργαστήριο» στην πορεία του έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις (2019, τέσσερα βραβεία στην 7η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας  /  2019, «Έπαινο Θεάτρου» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

  Διάρκεια έκθεσης: 1 – 31 Αυγούστου 2020

Είσοδος Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 08:30 π.μ. – 08.00 μ.μ. (και κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου)