Δήμος Κατερίνης:1ος συμβολικός αγώνας 1.000 μέτρων με τον σκύλο μου – 3ημερο δράσεων

Κοινωνία
  • Από τις 02 έως τις 04 Οκτωβρίου εθελοντικές στειρώσεις
  • Την Κυριακή 04 Οκτωβρίου ο «1ος συμβολικός αγώνας 1.000 μέτρων με τον σκύλο μου»

Τριήμερο δράσεων  πρόληψης, εθελοντισμού και συμμετοχής των πολιτών διοργανώνει από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Στο επίκεντρο αυτών των πρωτοβουλιών βρίσκεται τόσο το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όσο και ο 1ος συμβολικός αγώνας δρόμου με τον σκύλο μου, 1000μ., που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου –  Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Δράση εθελοντικών στειρώσεων για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Arche Noah Kreta e.V.», θα πραγματοποιηθεί τριήμερη δράση εθελοντικών  στειρώσεων αδέσποτων ζώων, την Παρασκευή 02, το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Οκτωβρίου, ώρες  09:00 π.μ. έως 18:00 στο Δημοτικό Καταφύγιο, με τη συμμετοχή κτηνιάτρων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6930075159 (ώρες γραφείου). 

«1ος συμβολικός αγώνας δρόμου με τον σκύλο μου» στον Καπνικό Σταθμό

Μία αφορμή για άσκηση, κοινωνικοποίηση, υπευθυνότητα και περισσότερη επικοινωνία και επαφή είναι ο 1ος συμβολικός αγώνας δρόμου με τον σκύλο μου. Μια διαδρομή 1.000 μέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τον Καπνικό Σταθμό (Φλέμινγκ 8), την Κυριακή 04 Οκτωβρίου & ώρα 11:00 π.μ. Μία δράση, στην οποία άνθρωποι και σκύλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, να περπατήσουν ή απλώς να συμμετάσχουν σε μια κοινή οικογενειακή βόλτα. Δεν πρόκειται για αγώνα επιδόσεων και ρεκόρ αλλά για έναν αγώνα συμβολισμού. Μετά τη διαδρομή θα ακολουθήσει pet party για τα παιδιά, γεγονός που δίνει έναν χαρούμενο και οικογενειακό τόνο στη γιορτή.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6995998877.

Περιορισμός πληθυσμού των αδέσποτων ζώων

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Λάζος«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Ι. Ντούμου, δίνουμε έμφαση στην οργανωμένη και ουσιαστική διαχείριση, με παράλληλη ενημέρωση και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Οι τρεις ημέρες δράσεων έχουν έναν κοινό στόχο: η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων να γίνει αφορμή για δράσεις, με έμφαση στον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, στην προστασία τους και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Παράλληλα,  εντάσσονται στις προσπάθειές μας για την προώθηση της φιλοζωίας στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ για την συμβολή τους, όλους τους εθελοντές και τους συνεργαζόμενους φορείς».