49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Αρχαιολογικό πάρκο Δίου αρχαιολογικοί περίπατοι με την αρχαιολόγο Μαρία Ιατρού

Κοινωνία Πολιτισμός

  Για Πέμπτη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) υλοποιεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, το θεσμό των «Αρχαιολογικών Θεματικών Περιπάτων», δίδοντας την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη να γίνει κοινωνός τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και των πλούσιων ευρημάτων που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον.

  Επίσης με αυτό το δρώμενο ο επισκέπτης-θεατής δύναται να  γνωρίσει ουσιαστικά και με λεπτομέρεια την ταυτότητα των ανασκαφικών ανακαλύψεων, αλλά και μέσω του εκφραστικού λόγου να πλουτίσει το γνωστικό του επίπεδο.

  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό πάρκο Δίου, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, στις 7:30 μ μ.

  Το φετινό θεματολόγιο με ομιλήτρια την αρχαιολόγο, Μαρία Ιατρού.

 «Η Οικουμενικότητα και η διαχρονικότητα της μυθολογίας»  και «Ολύμπια εν Δίω».   Περίπατος στον ιερό τόπο του Διός και των Μουσών

  Στο Δίον, τόπο πανάρχαιας λατρείας του Διός και των Μουσών, οι αρχαίοι Μακεδόνες πανηγύριζαν τα «Ολύμπια εν Δίω». Ο περίπατος στους χώρους όπου διεξάγονταν οι θρησκευτικές τελετές και οι αγώνες έχει ως στόχο τη σύνδεση των αρχαιολογικών ανακαλύψεων με τις μαρτυρίες των πηγών για τους ολυμπιακούς αγώνες της Μακεδονίας.

  Το πρόγραμμα των αρχαιολογικών περιπάτων διανθίζουν καλλιτεχνικά οι:

Κοσμάς Χατζηιωαννίδης (Σκηνοθέτης )

Κώστας Μυστακίδης (Ηθοποιός)

Τίνα Ιωαννίδου (Ηθοποιός)

Σίσυ Μακρίδου (Μουσικός-Ηθοποιός)

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.