Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στις προκρίσεις της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας για τους Βαλκανικούς Αγώνες , που διεξήχθησαν σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026.
Οι αγώνες αυτοί αφορούσαν τη συγκρότηση της Εθνικής μας Ομάδας Κωπηλασίας, η οποία θα συμμετάσχει στους επερχόμενους Βαλκανικούς Αγώνες.
Οι προκρίσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στην Αττική, με τις αναμετρήσεις να ξεκινούν εκτάκτως στις 6:30 το πρωί λόγω των προβλέψεων για έντονο άνεμο, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ιδανικότερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές.
Ο Όμιλός μας έδωσε δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση με έξι εξαιρετικούς αθλητές, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια τον σύλλογο, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της κωπηλασίας στην Κατερίνη.
Συγκεκριμένα, στις προκρίσεις έλαβαν μέρος:
•Στέλλα Καρυώτη στο Σκιφ Νεανίδων.
•Χρύσα Λαμπαδαρίου στο Σκιφ Κορασίδων.
•Νεφέλη Σβάρνα στο Σκιφ Κορασίδων.
•Τηλέμαχος Κωστίνος και Κωνσταντίνος Λακατούτσου στη Δίκωπο Παίδων.
•Θωμάς Παπαϊωάννου στο Σκίφ Παίδων.
Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και σκληρές μάχες στο νερό, η Στέλλα Καρυώτη, η Χρύσα Λαμπαδαρίου και ο Θωμάς Παπαϊωάννου εξασφάλισαν τη θέση τους στο Εθνικό μας συγκρότημα.
Οι τρεις αθλητές μας θα φορέσουν το εθνόσημο και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες Κωπηλασίας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη Νεφέλη Σβάρνα, στον Τηλέμαχο Κωστίνο και στον Κωνσταντίν Λακατούτσου για την πάρα πολύ καλή παρουσία τους στους αγώνες. Οι τρεις αθλητές μας πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις και έχασαν για λίγο την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Αποτελούν αναμφίβολα τη νέα γενιά των φερέλπιδων αθλητών μας, από τους οποίους όλη η αθλητική οικογένεια του ομίλου περιμένει πολλά στο μέλλον.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και όλη η αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εκφράζουν ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, καθώς και θερμά συγχαρητήρια στους τρεις κωπηλάτες μας που πέτυχαν την πρόκριση. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις διεθνείς τους υποχρεώσεις με τα γαλανόλευκα κουπιά!

