Σάββας Χιονίδης: “Άνετη και ασφαλής πρόσβαση για τους αγρότες και τους επαγγελματίες”- Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης δρόμων – Δηλώσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για τα έργα (video)

Κοινωνία Πολιτική

Την ανακατασκευή του αγροτικού δρόμου που βρίσκεται πλάι από τις σιδηροδρομικές γραμμές, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Κατερίνης, μετά την παραχώρηση από τον ΟΣΕ του δρόμου στον Δήμο και την αίτηση που είχε υποβάλλει πριν από περίπου 2,5 χρόνια ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, με νόμο ο δρόμος αυτός που αποτελεί κύριο αγροτικό δρόμο δόθηκε στους δήμους. Η στόχευση όπως είπε ο Δήμαρχος είναι δοθεί η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους αγρότες καθώς σε αυτόν τον δρόμο καταλήγουν άλλοι επτά δρόμοι που μπαίνουν στον κάμπο της Κατερίνης. Συγχρόνως υπάρχουν μεγάλα και μικρότερα εργοστάσια όπου κινείται μεγάλος αριθμός οχημάτων όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και οχημάτων που μεταφέρουν προϊόντα . “Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε τις μονάδες παραγωγής και δεν εννοούμε μόνο τα εργοστάσια αλλά και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους” τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Οι εργασίες

Το μήκος του δρόμου είναι δυο χιλιόμετρα και από αυτόν τον δρόμο διευκολύνεται η πρόσβαση και στους άλλου δρόμους προς την Ολυμπιακή Ακτή. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δυο εβδομάδες εάν δεν έχουμε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Έργο που βοηθά στην ανάπτυξη

“Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο που βοηθά την ανάπτυξη , βοηθά τους αγρότες και φυσικά βοηθά στην ομαλή πρόσβαση για την μεταφορά των προϊόντων” τόνισε ο κ. Χιονίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Ντούρος

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Ντούρος έκανε λόγο για μια σημαντική παρέμβαση σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν πολύ οι δημότες . “Τώρα που έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε την παρέμβαση είμαστε εδώ έτσι ώστε να δώσουμε μια άνετη και ασφαλής πρόσβαση και να εξυπηρετούνται όλοι οι αγρότες και επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι είναι πολλοί και συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το απαραίτητο” τόνισε ο Αντιδήμαρχος. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε είναι σε εξέλιξη ένα τεράστιο πρόγραμμα δράσεων σε όλο τον Δήμο με ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση ασφαλτικών όπου υπάρχουν προβλήματα, σε ασφαλτικά εκεί που δεν υπήρχαν, σε αγροτικές υποδομές και σε άλλες παρεμβάσεις που άπτονται όλων των αρμοδιοτήτων του δήμου.