Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στελέχωση του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης ζητά η Βουλευτής

Πολιτική

Η Βουλευτής κατέθεσε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία τους ενημερώνει για το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης και τους καλεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση τους με ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας ενημερώνω για το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης.

Η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταγραφή και την καταχώριση αντίστοιχα των εγγραπτέων πράξεων (συμβολαίων, δικαστικών αποφάσεων, αγωγών κτλ.), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα όλοι οι συναλλασσόμενοι, πολίτες και δικηγόροι.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον ολοένα αυξανόμενο όγκο εργασίας, κάτι που έχει δυσμενέστατες συνέπειες στις συναλλαγές, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Κατόπιν των ανωτέρω ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και την επίλυση κατά το δυνατόν των υφιστάμενων προβλημάτων που σας προανέφερα.

Η Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου