A. Λιακόπουλος προς τη δημοτική αρχή : Ζητούμε μείωση κατά 90% του τέλους εκμίσθωσης αιγιαλού στον Δήμο Κατερίνης, λόγω κορωνοϊού

Κοινωνία Πολιτική Τουρισμός

Όπως όλα δείχνουν, η φετινή τουριστική χρονιά ουσιαστικά θα χαθεί για τους επαγγελματίες του Τουρισμού μας. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι δεκάδες επιχειρήσεις που νοικιάζουν από τον Δήμο της Κατερίνης τμήμα του αιγιαλού, προκειμένου να αναπτύξουν εκεί ξαπλώστρες ή άλλο τμήμα της επιχείρησής τους.

Τους νοικιάσαμε τους χώρους αυτούς με βάση κάποια συγκεκριμένα δεδομένα τουριστικής προσέλευσης, όμως φέτος πιθανότατα η πτώση στον αριθμό προσέλευσης τουριστών ίσως φτάσει και το 80 – 90%.

Για τον λόγο αυτόν ζητάμε κατ’ εξαίρεση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της Κατερίνης να δεχτεί την πρότασή μας, προκειμένου να μειωθεί φέτος το τέλος εκμίσθωσης αιγιαλού στον Δήμο Κατερίνης κατά 90%.

Η πρόταση αυτή θα ανακουφίσει όλους τους επαγγελματίες που έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, χωρίς τη δυνατότητα να έχουν τα ανάλογα έσοδα και κατά πάσα πιθανότητα θα συμβάλλει στο να προστατέψουμε αρκετές θέσεις εργασίας, υπερπολύτιμες στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Στη διάθεσή σας, για να προστατεύσουμε τους δημότες

Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Σας προτείνουμε να συμφωνήσετε με την πρόταση αυτή, μιας και αφενός υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εισπραχθεί το μεγαλύτερο ποσό των οφειλόμενων τελών εκμίσθωσης αιγιαλού φέτος, αφετέρου η τυχόν είσπραξή τους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και άλλες αρνητικότατες συνέπειες.

Ας συμφωνήσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τις δεκάδες επιχειρήσεις του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται φέτος στις ακτές του Κορινού, της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής.

Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Αποστόλης Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»