“Στα μπλε το Δημαρχείο” την Κυριακή 17/05

Κοινωνία

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των ασθενών με Νευροϊνωμάτωση στέλνει ο Δήμος Κατερίνης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη νόσο, την Κυριακή 17 Μαΐου, το Δημαρχείο της πόλης θα φωταγωγηθεί συμβολικά σε μπλε χρώμα, δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών και Φίλων πασχόντων από τη νόσο.
Η Νευροϊνωμάτωση αποτελεί μια σπάνια γενετική διαταραχή που δεν κάνει διακρίσεις, προσβάλλοντας άτομα από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Η καθημερινότητα των πασχόντων είναι μια διαρκής πρόκληση, καθώς η νόσος εκδηλώνεται με νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές και δερματικές επιπλοκές, ενώ παράλληλα δημιουργεί προδιάθεση για την εμφάνιση νεοπλασιών.
Ωστόσο, πέρα από το καθαρά ιατρικό σκέλος, οι ασθενείς συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την άγνοια και την περιθωριοποίηση. Η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στη δράση φωταγώγησης κτιρίων – τοπόσημων έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να «σπάσει» τα δεσμά της απομόνωσης.