Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας παρών στις εξελίξεις για το επιχειρείν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Καρδίτσα

Κοινωνία

Κωνσταντίνος Πίτσιας: «Το Επιμελητήριο Πιερίας παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση κάθε σύγχρονου εργαλείου, ώστε οι επιχειρήσεις της Πιερίας να παραμείνουν ανταγωνιστικές και θωρακισμένες απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην ΚΕΕΕ, Γιώργος Συρανίδης, συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου στην Καρδίτσα.

Η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό των 60 ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στο ελληνικό επιχειρείν, παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, τον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού κόσμου, με έμφαση, στο ψηφιακό Μετασχηματισμό και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των μελών, στη βέλτιστη  αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, στη στρατηγική θωράκιση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην κλιματική κρίση και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Τις εργασίες χαιρέτισαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης-εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό-, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, και η Υφυπουργός Εργασίας, Άννα Ευθυμίου. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, τόνισε την ανάγκη για διαρκή διάλογο με την Πολιτεία, ενώ ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, καλωσόρισε τους συνέδρους επισημαίνοντας τη σημασία της διοργάνωσης για την περιοχή.

Με το πέρας της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας, δήλωσε:

«Το Επιμελητήριο Πιερίας παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση κάθε σύγχρονου εργαλείου, ώστε οι επιχειρήσεις της Πιερίας να παραμείνουν ανταγωνιστικές και θωρακισμένες απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για την άρτια διοργάνωση και την επέτειο των 60 ετών προσφοράς του θεσμού».