ΣΔΟΕ στη Β. Ελλάδα:Ξενοδοχείο στην Κ.Μακεδονία καλείται να επιστρέψει επιδότηση σχεδόν 7 εκατ. ευρώ – Πρώην αιρετός ΟΤΑ με «κρυφά» 437.000 ευρώ

Κοινωνία

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία μέσα στο 2018 από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής, για υποθέσεις διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων.

Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, ξενοδοχείο όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04), καλείται να επιστρέψει επιδότηση ποσού 6.839.100,00 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.

Παράλληλα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε πρώην αιρετό πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης, εντοπίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 437.482,53 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

Ακόμη, αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο στη Βόρεια Ελλάδα είχε επιχορηγηθεί, στο παρελθόν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με ποσό πλέον των 500.000,00 ευρώ, προκειμένου να διαμορφώσει τις  εγκαταστάσεις του. Από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ προέκυψε ότι αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!

Πηγή:voria.gr