Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες & στις λαϊκές αγορές

Κοινωνία Πολιτική

Κώστας Κουκοδήμος: «Ουσιαστική η συμβολή των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας»

Με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης και ενημέρωσης των δημοτών για τα ατομικά μέτρα προστασίας στις λαϊκές αγορές της Κατερίνης. Ο λόγος για τους εθελοντές και εθελόντριες του παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, τις ευχαριστίες του προς τους οποίους εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, που συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Τσιαλό, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 13/6, το περίπτερό τους στη λαϊκή αγορά.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Όπως είναι γνωστό, οι εθελοντές / εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού με την παρουσία τους στις Λαϊκές Αγορές παρέχουν αίσθημα ασφάλειας στους δημότες οι οποίοι επισκέπτονται τους πάγκους για να αγοράσουν προϊόντα. Παράλληλα, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς οποιονδήποτε πολίτη τις έχει ανάγκη, ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο όπου οι κίνδυνοι από τον κορωνοϊό δεν έχουν εκλείψει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Γ.ΤΣΙΑΛΟΥ

Στο κλείσιμο της επίσκεψής του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε: «Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για την συμβολή τους στην υγειονομική κάλυψη στη Λαϊκή και γενικότερα για τη διαχρονική δράση τους, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η παρουσία των εθελοντών δεν είναι τυπική, είναι μια ουσιαστική παρουσία, διότι αφενός μεν ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας σε μια περίοδο όπου οι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών δεν έχουν εκλείψει, αφετέρου δε οι εθελοντές είναι έτοιμοι να προσφέρουν πρόληψη και πρώτες βοήθειες σε όποιον τις έχει ανάγκη».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιαλός, τόνισε: «Η ενεργός παρουσία εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού στις Λαϊκές Αγορές είναι νομίζω πολύ χρήσιμη. Οι δημότες μας νιώθουν ασφάλεια σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι κίνδυνοι δεν έχουν παρέλθει. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές για την καλή τους διάθεση για προσφορά και ευχόμαστε να αποτελούν πάντοτε ένα ζωντανό παράδειγμα εθελοντισμού στην τοπική μας κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο  Δήμαρχος, με αφορμή την επίσκεψή του στο περίπτερο του Ερυθρού Σταυρού, συνομίλησε και με παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς, για μία σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. 

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου