Επιστρέφει πιο δυναμική και διεθνής από ποτέ με τη συμμετοχή leaders του κλάδου
Η τέχνη της μεσογειακής αρτοποιίας σε πρώτο πλάνο μέσω του Baking Together-Mediterranean Edition
Ανεβάζει τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά στη δωδέκατη διοργάνωσή της η ARTOZYMA, η σημαντικότερη επαγγελματική συνάντηση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για το 2026, που θα διοργανωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του επόμενου έτους στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η 12η Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού, Έτοιμων Προϊόντων, μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις της προηγούμενης διοργάνωσης, επιστρέφει με ισχυρότερο διεθνές προφίλ, κορυφαίες επιχειρήσεις και ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων γεμάτο καινοτομία και δημιουργικότητα.
Στην επικείμενη διοργάνωση συμμετέχουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις -ηγέτιδες στον κλάδο- κάποιες μάλιστα για πρώτη φορά, που θα παρουσιάσουν τις πλέον σύγχρονες λύσεις και προϊόντα. Παράλληλα, η φετινή έκθεση σηματοδοτεί μια σημαντική διεύρυνση του διεθνούς της χαρακτήρα, με νέες συμμετοχές από χώρες όπως οι Ιταλία, Σερβία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Αυστρία κ.α. Την ίδια στιγμή οι στοχευμένες Β2Β συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκειά της θα δημιουργήσουν μοναδικές ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες και ανάπτυξη δικτύων.
Η 12η ARTOZYMA 2026 όμως, πέραν του αμιγώς εκθεσιακού και επαγγελματικού της χαρακτήρα, θα είναι και μια τριήμερη γιορτή για τον κλάδο, γεμάτη χρώμα, αρώματα και δημιουργία: σεμινάρια, workshops, masterclasses και οι πιο ευφάνταστες δημιουργίες από νέους επαγγελματίες που καινοτομούν θα συνθέσουν το μενού της.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με δύο διοργανώσεις να ξεχωρίζουν. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί το Baking Together-Mediterranean Edition, ένα μοναδικό event συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας που θα φέρει σε πρώτο πλάνο την τέχνη της μεσογειακής αρτοποιίας: διεθνώς διακεκριμένοι αρτοποιοί από τις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα ζυμώσουν ζωντανά στην ARTOZYMA 2026 και θα παρουσιάσουν βραβευμένες παραδοσιακές, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες, viennoiserie και τεχνικές αιχμής, προσφέροντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης, αρωμάτων και γνώσης σε πραγματικό χρόνο.
Επίσης, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζαχαροπλαστικής, ώστε να επιλεγεί η Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2028 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2029. Πρόκειται για έναν θεσμό υψηλών προδιαγραφών που θα αναδείξει το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των κορυφαίων επαγγελματιών και αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό της διοργάνωσης.
Η ARTOZYMA απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα του κλάδου για καινοτομία, επιχειρηματικές συνεργασίες και δικτύωση.

