«Ανακαλύπτοντας την Αυτοκίνηση του Αύριο: Καινοτομία, Ενέργεια ,Τεχνολογία, Κινητικότητα. Οι Πολυτεχνικές σχολές οδηγούν τις εξελίξεις στην Αυτοκίνηση.»
Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το πρώτο και μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο, το Car and Driver, συνδιοργανώνει το Formula Student Festival με τη συμμετοχή Πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας, στο πλαίσιο του επίσημου θεσμού Formula Student Greece που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.
Στόχος, να ανακαλύψουμε τις τεχνολογίες του αύριο , να αναδειχθούν οι αξιόμαχες και αξιέπαινες προσπάθειές, στο ευρύ κοινό, των πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας, ομάδες οι οποίες έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει μονοθέσια οχήματα που μετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις και διοργανώσεις στο πλαίσιο του παγκόσμιου θεσμού «Formula Student», όπου, άλλωστε, επανειλημμένως έχουν διακριθεί.
Να ανακαλύψουμε την Αυτοκίνηση του Αύριο. Να συζητήσουμε για Καινοτομία, Ενέργεια, Τεχνολογία, Κινητικότητα. Αφού οι Πολυτεχνικές σχολές οδηγούν τις εξελίξεις στην Αυτοκίνηση.
Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των μονοθεσίων in action στο ελληνικό κοινό και οι εκπρόσωποι των ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα τεχνήματά τους, να συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό, με στελέχη από το χώρο της αυτοκίνησης, της ενέργειας , της τεχνολογίας.
Αδημονούμε να δούμε σε κίνηση τα τεχνήματα που οι φοιτητές μας έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει, με έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, να νιώσουμε τον παλμό τους, να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την οδική και αεροδυναμική συμπεριφορά τους, να μοιραστούμε με τους δημιουργούς τους, τις ευφάνταστες, υψηλής τεχνολογίας λύσεις που έχουν υιοθετήσει, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις από διάφορες εταιρίες καθώς και test drives αυτοκινήτων.

