Δήμος Κατερίνης: Δωρεά βιβλίων με θέμα τον «Ελληνισμό του Εύξεινου Πόντου» στους πολιτιστικούς συλλόγους

Πολιτισμός

Στη δωρεά 80 βιβλίων στους ποντιακούς κ.α. πολιτιστικούς συλλόγους, με αφορμή τη 19η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.

Ο λόγος για το έργο με τίτλο «Ο Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου», του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κυριακίδη, το Κέντρο Ποντιακών Μελετών και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης. Τα βιβλία παρέδωσαν ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας, στους εκπροσώπους των συλλόγων και πιο συγκεκριμένα, στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Δημήτρη Προκοπίδη  και στον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, Αλέξανδρο Φυσέα.

Στο έργο, που αναμένεται να εμπλουτίσει τις βιβλιοθήκες των πολιτιστικών συλλόγων περιγράφεται ξεκάθαρα η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στον Εύξεινο Πόντο, η οποία χρονολογείται από την αρχαιότητα […].

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα συγκεκριμένα βιβλία βρέθηκαν στιβαγμένα σε αποθήκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων εργασιών που υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις της και αποφασίστηκε να γίνουν δωρεά σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Δήμος Κατερίνης

Γραφείο τύπου