Οι προτάσεις των βουλευτών Α. Μάνη Παπαδημητρίου και Σ. Χιονίδη στην τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό

Πολιτική

Τις προτάσεις τους κατέθεσαν οι βουλευτές Πιερίας της Ν.Δ Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, του υφυπουργού κ. Κόνσολα, του προέδρου του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, της αντιπεριφερειάρχη, των βουλευτών, των δημάρχων και των φορέων του τουρισμού της Πιερίας για τη διαχείριση των θεμάτων του τουρισμού στο νομό το φετινό κρίσιμο καλοκαίρι.

Η κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής Πιερίας  πρότεινε την ενίσχυση του οδικού τουρισμού, με έλεγχο στις πύλες εισόδου στα βόρεια σύνορα της χώρας, τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας για τις χώρες που δεν αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Είναι σημαντικό να κάνουν τουρισμό και οι Έλληνες, τόνισε χαρακτηριστικά.  «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού άκουσε με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων και τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή συνεργασία και συνεννόηση μαζί τους», ανέφερε η κα Μάνη Παπαδημητρίου.

Ο κ. Σάββας Χιονίδης

Ο βουλευτής Πιερίας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην άμεση κατάρτιση διακρατικών πρωτοκόλλων συνεργασίας, στη διευκόλυνση των μετακινήσεων (οδικών και αεροπορικών), σε ειδικές προβλέψεις λειτουργίας των μονάδων που λειτουργούν ως resorts, στην ενίσχυση του brand του Ολύμπου και στη διάθεση εκτάσεων προς εκμετάλλευση από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

«Η κυβέρνηση και οι φορείς συνεργαζόμαστε στενά έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα βιώσιμο πλάνο για την φετινή τουριστική περίοδο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες», αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Χιονίδης.

 Ο υπουργός Τουρισμού

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της κα Μάνη Παπαδημητρίου, ο Υπουργός Τουρισμού καθόρισε συγκεκριμένους άξονες για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως ενδεικτικά ο οδικός τουρισμός αλλά και ο επιχειρηματικός τουρισμός, που μπορούν να στηρίξουν το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, ενώ ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. τόνισε ότι έχει ήδη λειτουργήσει εμφατικά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος η online πλατφόρμα «Greece From Home», όπως άλλωστε και ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω του κορωνοιού.

Δεσμεύτηκαν δε όλοι ότι τόσο το Υπουργείο όσο και η Κυβέρνηση θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές και να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τον τουρισμό στην Πιερία αλλά και σε όλη την Ελλάδα.