Από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2025, η Πλατεία Εμποροπανήγυρης Αιγινίου γεμίζει χρώμα, φωνές, μουσική και – πάνω απ’ όλα – προσφορά. Το 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού “ΑγκαλιάΖΩ” έρχεται να αναδείξει τη δύναμη της συλλογικότητας και της ανθρώπινης σύνδεσης.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντισμού «Η ΚΥΨΕΛΗ» Μεθώνης και τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», με την υποστήριξη της πλατφόρμας Skywalker, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Τι θα βρείτε στο φεστιβάλ:
• Παρουσιάσεις εθελοντικών οργανώσεων από όλη την Πιερία
• Διαδραστικά εργαστήρια και βιωματικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους
• Καλλιτεχνικά δρώμενα – συναυλίες και χορευτικά
• Παιδική ζώνη με δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια
• Δράσεις ευαισθητοποίησης
• Περίπτερα κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων
• Χώρος για γνωριμία, διάλογο, έμπνευση
Ο σκοπός:
Να φέρουμε στο προσκήνιο την αξία του εθελοντισμού, να δώσουμε φωνή στους ανθρώπους που προσφέρουν και να εμπνεύσουμε περισσότερους να γίνουν μέρος της αλλαγής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Αυτό δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε – άνθρωποι όλων των ηλικιών, συλλογικότητες, σχολεία, οικογένειες – και να δώσουμε αξία στο «μαζί».
ΑγκαλιάΖΩ σημαίνει: νοιάζομαι, συμμετέχω, προσφέρω. Κι η Βόρεια Πιερία το κάνει πράξη!
https://www.facebook.com/share/1EhUZ4evAf/?mibextid=wwXIfr
Πρόεδρος Εθελοντικού Συλλόγου «ΚΥΨΕΛΗ» Μεθώνη Πιερίας.